Carnaval in Giegeldonk.

carnaval 2017CC Giegeldonk zorgt voor de 36e keer in de Haagse Beemden voor carnavalsactiviteiten. De thuishaven van de Prins van Giegeldonk, ook wel de Residentie genoemd, is SCC 't Kraaienest.

Aftrap op vrijdag

Vrijdag 24 februari,rond 19:00 uur, is er de officiële Intocht van Prins Antonîus en Jeugdprins Julian op winkelcentrum Heksenwiel . Kinderen kunnen vanaf 18:30 uur een lampion ophalen bij de zonnewijzer voor de Lampionnenoptocht. De drie leukst verklede kinderen kunnen een cadeaubon winnen en alle kinderen krijgen na afloop een zakje snoep. Prins Antonîus bezoekt hierna o.a. muziekkapel de Fiepers in sportcafe de Ganzerik.

Zaterdag = topdag

Zaterdag 25 februari vertrekt om 13:30 uur de Giegeldonkse Optocht vanaf winkelcentrum de Donk over de route Brandebeemd, Somerweide, Cannaertserf, Vekenoord, eindpunt Uitoord. De prijsuitreiking vindt later die middag rond 17:11 uur plaats tijdens het Optochtbal in ’t Kraaienest. Deze zaal is vanaf 14:00 uur open.
’s Avonds wordt de kapellenmuziekliefhebber verwend met de “Bras & Bralavond”. De hele avond zijn er twee podia´s continu bezet met kapellen uit de regio en ver daar buiten.

Zondag en maandag

Zondagmiddag rond 15.00 uur ontvangen de Broeders der Wanorde Prins Antonîus en Gevolg in de Texashoeve waar zij voor zullen gaan in de gebeden en waar zij uit de aanwezigen een Miss Wijn zullen kiezen. Zondagavond is er een mixed avond in ’t Kraaienest met de huis DJ en een verrassingsoptreden. Maandagavond is het “Party met de Prins” in ’t Kraai met een continue bezetting van twee podiums met kapellen.
Zaterdag- , zondag- en maandagavond zal Drive/in Show DHSound in sportcafé de Ganzerik klaar staan om het feest aan te jagen.

Jeugdcarnaval in Giegeldonk

e Giegeldonkse Snotpinnekes kunnen op diverse plaatsen terecht. Scouting St. Joris zorgt op vrijdagavond t/m maandagavond vanaf een uur of zeven voor jeugdcarnaval in de kelder van ’t Kraaienest. Kinderen tot 14 jaar zijn welkom. Bij scouting Haagse Beemden zijn de kids tot en met 12 jaar welkom van zaterdag- tot en met dinsdagavond van zeven tot negen.
In sportcafé de Ganzerik is er zaterdag-, zondag- en maandagmiddag vanaf 14:00 uur een Snuiterkesbal en in ’t Kraaienest is er die middagen een Gezinscarnaval. In ’t Kraaienest is er dinsdagmiddag van 13:00 tot 15:30 uur het Giegeldonkse Snotpinnekesbal, waar vrijwilligers van CC Giegeldonk klaar staan met spelletjes, schmink, ballonnen en serpentines. Prins Antonîus en alle Giegeldonkers nemen rond een uur of vier afscheid van de Jeugdraad. Voor de jeugd en voor ´t Kraaienest is carnaval dan voorbij! Dinsdagavond zijn er geen activiteiten in ’t Kraaienest.

Afscheidsavond

In de Texashoeve wordt dinsdagavond afscheid genomen van Prins Antonîus . De Hoogheid zal op een “plechtige” manier opgenomen worden in het klooster van de Broeders der Wanorde wat iedere carnaval op miraculeuze wijze onder de eikenbomen bij de Texashoeve verschijnt. Gezamenlijk zal er voor gezorgd worden dat het een feestelijk afscheid wordt.

CC Giegeldonk is ingeschreven in het handelsregister te Breda onder KvK nr 41103656.  Bankrelatie Rabobank NL07 RABO 031.44.72.959