Gisteren, 10 oktober 2020, hebben wij helaas kennis genomen dat, tot onze grote droefenis, Anton Sprangers; alias Oud Prins Teun van Giegeldonk, ons is ontvallen. Een mooi mens is heengegaan.

Anton was een Carnavalsicoon (zie ook dit interview met Pim van Ginneken)  én bijzondere Giegeldonker die de kleuren rood geel en groen ademde en leefde. Een levenskunstenaar die wist hoe je carnaval moest ondergaan en vieren. Een voorbeeld voor velen.

Zijn creaties als Vorst aan de grond, de stierenvechter van alliekaantu, Fliet van Piet en Dun Christ-us zijn onvergetelijk en ongeëvenaard. Een wijs, betrokken en adrem man waar je naar wilde luisteren als hij sprak. Een bourgondiër in hart en nieren en bovendien de enige man in Giegeldonk, die met een vol glas wijn in de handen in slaap kon vallen, zonder ook maar 1 druppel te knoeien.

Een rasechte Giegeldonker is heengegaan en heeft uiteindelijk de oneerlijke strijd verloren, ondanks zijn voortdurende optimisme. Eén ding is zeker; hij heeft het leven geleefd zoals hij dat wilde; intens en groots. Hij heeft er met volle teugen van genoten.

Laten we het glas heffen op het leven van Anton en proosten….”Anton het ga je goed, op het leutige leven en we nemen er nog eentje (of twee) op jou.” Zo zou jij het gewild hebben.

Dank voor alles wat je voor CC Giegeldonk, het register der Oud Prinsen en Carnavalvierend Breda gedaan hebt.

We gaan je op alle fronten missen en wensen Judith, Sem, Remie, Lenty en Evelien veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies. De Giegel huilt…