Het bestuur van CC Giegeldonk ondersteunt het onderstaande statement van de veiligheidsregio’s volledig. Ook wij vinden het erg jammer dat we dit jaar geen carnaval kunnen vieren zoals we gewend zijn, maar de veiligheid staat nu bovenaan. Met ons digitale programma hopen we toch enig carnavalsgevoel op de (t)huisfeestlocaties te krijgen met uiteraard ook langs onze zijde de nadrukkelijk oproep om niet met teveel mensen bij elkaar te komen of zelf grotere feesten te bezoeken mochten deze georganiseerd worden.

Stay Safe!

 

Statement voorzitters Jorritsma, Mikkers en Weterings inzake carnaval

Carnaval komt steeds dichterbij, en het risico van het coronavirus is nog alom aanwezig. 12 januari jl. hebben de drie voorzitters van de veiligheidsregio’s in Brabant al iets gezegd over carnaval 2021. Er gaat definitief een streep door. Zoals de Brabantse Carnaval Federatie en alle verenigingen al zagen aankomen.

We lezen net als u in de media over de zorg van de carnavalsfederatie en verschillende carnavalsverenigingen. Wij hebben natuurlijk ook contact met deze partijen. Tegelijk zien we in onze regio’s een enorm begrip en bereidwilligheid om samen het coronavirus eronder te krijgen. Veel inwoners vinden het uiteraard jammer dat deze carnavalsdagen anders beleefd gaan worden dan voorgaande jaren.

We moeten voorkomen dat enkele signalen nu ineens alle aandacht krijgen. Ons beeld is namelijk dat veel carnavalsvierders carnaval thuis en in eigen huishouden zullen vieren. Met mogelijkheden die er dan zijn, zoals bijvoorbeeld een online aanbod via lokale televisie of carnavalsverenigingen. En volgens de corona- afspraken die we in Nederland op dat moment kennen. Wat we in Brabant doen, net als de rest van Nederland, is ons door deze coronaperiode heenslaan, met veerkracht en creativiteit.

Verder willen hierop nu niet vooruitlopen. Het kabinet moet nog besluiten over het maatregelenpakket dat in de voorjaarsvakantie van kracht is. Desalniettemin is onze boodschap nog net zo duidelijk als in januari. Deze maatregelen blijven nodig zodat we samen corona eronder gaan krijgen! Denk na, en organiseer niet een groot feest en ga er ook niet heen. Neem je verantwoordelijkheid. Ook in deze tijd. Zodat we hopelijk volgend jaar weer echt met zijn allen voluit carnaval kunnen vieren.